Toimivia pysäköintiratkaisuja Taidetehtaalla

AutoParkki operoi Porvoossa Taidetehtaan uutta pysäköintihallia ja kahta alueen ulkoaluetta. Taidetehdas on tunnettu kulttuuri-, kokous- ja kongressikeskuksena, mutta se on myös vilkas kauppakeskittymä. Lisäksi alueella on elokuvateatteri, asuntoja ja toimiva taiteilijayhteisö. Taidetehtaan toimintaa ohjaa toimitusjohtaja Susanne Dahlqvist.

Keväällä 2012 alueelle avattiin AutoParkin operoima ulkopysäköintialue, jonka jälkeen vuorossa olivat pysäköintihallin ja toisen ulkoalueen toiminnan käynnistäminen syksyllä.

- Aluksi pysäköinnin maksullisuus herätti porvoolaisten keskuudessa kohua. Sittemmin, kun Taidetehtaan toiminta on päässyt vauhtiin, on kohu hiljentynyt. Ihmiset ovat huomanneet, että pysäköintijärjestelyt toimivat ja alueella riittää kaikille parkkipaikkoja, Susanne Dahlqvist kertoo ja jatkaa:

- Verrattuna moneen muuhun tapahtumataloon Taidetehtaalla on runsaasti parkkipaikkoja ja pysäköintimaksutkin ovat edullisia.

Erityisesti pysäköintihallin asiakkaat ovat kokeneet toimivaksi. Kylmällä säällä lämpimään halliin on mukava ajaa ja sieltä pääsee kuivin jaloin hissillä suoraan konserttiin tai tapahtumatilaan. Ensimmäinen pysäköintitunti on hallissa ilmainen, mikä on saanut myös runsaasti kiitosta asiakkailta.

Joustavaa yhteistyötä

Uuden pysäköintialueen avaaminen on aina haasteellista. Kyltityksen toimivuutta pysäköintikohteessa pitää tarkastella kriittisin silmin, ja muutoksia on tehtävä tarpeen mukaan. Varmistaakseen hallin ja pysäköintialueiden toimivuuden Taidetehdas ja AutoParkki ovat alusta asti toimineet yhteistyössä.

- Yhteistyömme on sujunut hyvin ja sujuu varmasti tulevaisuudessakin. Olemme pystyneet keskustelemaan, neuvottelemaan ja sopimaan asioista. Autoparkkilaiset ovat tarttuneet asioihin ripeästi ja tehneet asioille sen, minkä siinä tilanteessa ovat voineet. Myös joustavuutta on löytynyt eri tilanteissa ja erilaisille tarpeille, Susanne Dahlqvist kuvailee yhteistyötä AutoParkin kanssa.

- Tahtotilamme palvella asiakkaitamme on sama. Tärkeintä meidän kannalta on se, että asiakkaat löytävät parkkipaikan ja että heitä palvellaan hyvin siitä lähtien kun he saapuvat alueelle, olipa vierailun syy sitten kongressi, kokous tai kaupassa käynti, Susanne Dahlqvist kiteyttää lopuksi.

Kuva: Taidetehdas
Kuvaaja: Jonna Østbye

Lisätietoja: www.taidetehdas.fi