AutoParkin yhteistyöehdotukseen oli helppo tarttua

Eläintarhanlahden rannalla sijaitsee Helsingin kaupunginteatterin suuri ja pieni näyttämö, joiden pysäköintialuetta AutoParkki on operoinut vuodesta 2010. Päärakennuksen edessä on 63 paikan pysäköintialue, joka oli ennen suljettu päiväsaikaan. Helsingin kaupunginteatterin tekniselle johtajalle Keijo Kolille tuli jatkuvasti kyselyitä paikkojen vuokraamismahdollisuudesta.

- Pysäköintipaikkojen vuokraus vaatii henkilöstöä, ja sellaisia resursseja meillä ei ollut. Meidän oli helpompi pitää alue suljettuna päivisin, jotta teatterivieraille olisi ollut vapaita paikkoja illalla, Keijo Koli perustelee ja jatkaa:

- AutoParkista otettiin meihin yhteyttä ja kerrottiin yhteistyömahdollisuudesta. Siihen oli meidän helppo tarttua. Sopimuksen allekirjoituksen jälkeen AutoParkki hoiti joustavasti kaikki toimintaan liittyvät järjestelyt ja asiakkaat olivat tyytyväisiä, kun alue on auki päivisin.

Vaivatonta yhteistyötä

Helsingin kaupunginteatteri halusi kuitenkin edelleen tarjota teatterivierailleen ilmaisen pysäköinnin. Ratkaisuna kehitettiin maksuautomaatin yhteyteen lisäpainike, josta teatteriasiakas saisi ilmaisen pysäköintilipun.

- Aluetta on helppo valvoa, kun meillä ei ole esityksiä päivällä. Ilmaislipun väärinkäytöksiä ei ole ilmennyt, Keijo Koli sanoo.

Yhteistyö AutoParkin kanssa on toiminut hyvin, ja tyhjät paikat on saatu hyötykäyttöön.

- Alusta lähtien AutoParkki on hoitanut asiansa hyvin ja kuunnellut toiveitamme. Toiminta on ollut meille vaivatonta ja olemme olleet myös tyytyväisiä kustannusten jakoon sekä alueesta tulevaan tuottoon. AutoParkin yhteyshenkilön kanssa tapaamme pari kertaa vuodessa, puhumme jatkosta ja kokemuksista, Keijo Koli kertoo.


Vuonna 1965 perustetulla Helsingin kaupunginteatterilla on Eläintarhanlahden rannalla suuri ja pieni näyttämö. Kaupunginteatteriin kuuluvat myös Pasilassa sijaitseva teatteristudio Pasila, keskustan Lilla Teatern ja Hämeentien Arena näyttämö. Vuodessa Helsingin kaupunginteatterilla on 1000 esitystä, 16 – 20 ensi-iltaa ja 350000 katsojaa. Lisätietoja www.hkt.fi